FOGYÁS:

Hogyan lehet elég kalóriát égetni a fogyáshoz

A legtöbb fogyókúrás program 200 vagy 300 kalória elégetését javasolja mérsékelt vagy erőteljes testmozgás beiktatásával. A sétával elégetett kalóriák száma elsősorban attól függ, hogy mennyit nyom, másodsorban pedig a mozgás sebességétől.

Mindenki csak ülve és lélegezve égeti el a kalóriákat, amit megbecsülhet ezzel a napi kalóriával. Percenként több kalóriát éget el, amikor felkel és jár, és még többet, ha fut.

Súlyától függően a 10 000 lépés járása 250 és 600 kalória között ég. Használhatja a lépésszámláló lépéseit a kalóriaátalakító táblázathoz, hogy megbecsülje ezt. Tudnia kell a hozzávetőleges lépéseit mérföldenként.

Még könnyebb: Sok lépésszámláló a kalóriaégést a lépésszámod alapján becsüli meg. Az aktivitási sávok és a fejlett lépésszámlálók, például a Fitbits, az égetett kalóriák becslésénél figyelembe veszik azt is, hogy milyen gyorsan jár vagy fut.

Hogyan adjunk hozzá lépéseket és intenzitást

Napi 10 000 lépés járása, ebből 3000 lépés gyors ütemben, a kocogás tempójához járulhat hozzá ahhoz, hogy elég kalóriát égessen el a fogyáshoz. 5 Ha már napi 10 000 lépést regisztrál, és nem fogy, vagy nem tartja meg a súlyát, akkor a legfontosabb az, hogy naponta további 2000 lépést kell hozzáadni, miközben ugyanannyit vagy kevesebbet eszik.

A kihívás az, hogy a több lépés naplózása időigényessé válik. Több kalóriát éget el ugyanabban az időszakban az edzés intenzitásának növelésével. Növelheti az intenzitást, ha több lépést tesz meg gyors gyaloglás vagy futás közben, vagy intervallumok hozzáadásával, például dombok vagy lépcsők.

Próbáljon időt szánni a dedikált mérsékelt vagy erőteljes intenzitású edzésre is, legyen szó gyaloglásról, ellenállóképzésről vagy bármilyen más testmozgásról, amelyet élvez. Sok fejlett lépésszámláló, fitneszkövető és okosóra érzékeli, hogy a mozgása elegendő-e ahhoz, hogy mérsékelt vagy erőteljes testmozgásnak tekintsük.

A fogyás érdekében dolgozzon az üres kalóriák kiküszöbölésén és a jó táplálkozás megszerzésén is mindenből, amit eszel. Az ételek és a testmozgás naplója segítséget nyújthat abban, hogy hol lehet javítani. Egyes online programok vagy telefonos alkalmazások segítségével minden adatot egy helyen követhet (fitnesz, táplálkozás, alvás, vízbevitel stb.).